Om «Kystagentane» på søndagskafé

Petter Rosenlund Bilde1


Møt manusforfattaren til TV-serien «Kystagentane» på søndagskafé i Botnane 5. november kl. 16.00.

Dit kjem det tre karar for å fortelje om arbeidet med TV-serien om Kystagentane. Det er manusforfattar Petter Rosenlund (bilete), produsent Johan Moen frå firmaet Northwestwood i Stongfjorden og Reidar Brandsberg i Flora historielag. Dei ynskjer både å orientere om serien og få nyttige innspel frå dei som møter opp.

– Føremålet med å kome til Botnane er å fortelje om arbeidet med å få til denne TV-serien og få tettare kontakt med Botnane og Årebrot Grendalag og folket i bygdene her. Vi ønskjer å ha god tid og set stor pris på innspel frå dei som kan sitje på informasjon om lokale tilhøve i Botnane under krigen. I tillegg til informasjon om agentane Atle Svardal og Dagfinn Ulriksen og det arbeidet dei gjorde under andre verdskrig, seier Reidar Brandsberg i Flora historielag.

 

UlriksenThorsenSvardal

Dagfinn Ulriksen, Thorsen og Atle Svardal. London 26. mars 1942.

Det er arbeidet med minna etter Roska-sendaren i Breivika som er utgangspunktet for idéen om ein TV-serie om Kystagentane. Å få til ein slik serie tek mange år. Det tok til dømes meir enn 10 år å få lansert TV-serien «Kampen om tungtvannet». Den TV-serien er skriven av same forfattar som no arbeider med Kystagentane, Petter Rosenlund. Det er òg Rosenlund som er eigar av prosjektet. Han har med seg Johan Moen, frå firmaet Northwestwood AS i Stongfjorden, som produsent.

Moen og Rosenlund har hatt møte med aktuelle samarbeidspartnarar frå Storbritannia og Rosenlund arbeider med justeringar på manus, slik at det skal vere mogleg å selje Kystagentane inn til internasjonale medieaktørar, til dømes i England. Det vert framleis lagt opp til ein produksjon som vil innebere ei blanding av fiksjon og fakta.

– Flora historielag si rolle er fyrst og fremst å vere ei referansegruppe, som hjelper til med å hente inn fakta og forsøke å gjere prosjektet så autentisk og historisk som mogeleg, seier Reidar Brandsberg.

Om du ikkje tykkjer du har noko å fortelje så nytt likevel høve til å høyre litt historie med lærdom for framtida. Og kanskje er den vesle anekdoten eller historia far, mor, bestemor eller bestefar din fortalde deg om krigen nettopp den som kan gje liv og inspirasjon til dei som skal lage TV-serie om Kystagentane ?

Det vert sjølvsagt høve til å kjøpe kaffi og god mat.

Arr. Botnane og Årebrot grendalag

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s